Slovensko 2012 - den třetí

Pondělí se neslo ve znamení koupání. Naďa zajistila za zvýhodněnou cenu bazén v Terchové, který jsme měli na hodinu sami pro sebe. Bartoloměj se prakticky nehnul z velké teplé vířivky. Sice zkusil vodu v plaveckém bazénu, ale protože byla studená, tak okamžitě pronesl "Ne, to ne, pič". A tak jsme se cachtali, ráchali a cákali a bylo to fajn. Hodinka byla tak akorát.











Odpoledne se v rámci muzikoterapie vyráběl bzučící kelímek. Pokusila jsem se o něj - a Bartolomějovi se moc líbil. Běhal s ním po hotelu a dokonce se nám podařilo dovézt ho (skoro v pořádku) až domů. Výroba je jednoduchá (zvládla jsem ji i já) - papírový kelímek, k němu je přidělán vlasec, ten je volně uvázán k dřevěnému držáku. Drážka u dřevěného držáku je opatřena kalafunou. Když se kelímek roztočí, vydává bzučivý či bručivý zvuk.







Naše muzikoterapeutky Dana a Věra



Výroba hudebních nástrojů: Bzučící kelímek 





Výroba hudebních nástrojů: Bartoloměj s bzučícím kelímkem



Odpoledne byl Bárt na trampolíně, my ostatní jsme zkoušeli docela zajímavou venkovní hru, kterou přivezla Quidova maminka Monika. Nedohráli jsme ale, neb následovaly sportovní hry.









Bartoloměj byl ve skupině s ostatními malými dětmi - s Verunkou a Quidem. Nevím ani, jak jsme dopadli, Bárta soutěžení zrovna nebere, naštěstí vyhráli všichni:-)





















Sportovní hry: kutálení míče


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky