Slovensko 2012 - den pátý

Na středeční dopoledne byla naplánována plavba na pltích (vorech) po Oravě. Leč probudili jsme se do deště, a tak jsme toto dobrodružství prozatím odsunuli. Dopoledne se konaly ve společenské místnosti soutěže pro větší děti (puzzle, skládačky apod), malé děti měly muzikoterapii, kterou ovšem Bartoloměj opět odmítl. A to si děti hrály se šátky... Tak jsme si alespoň od muzikoterapeutky Věry půjčili na pokoj zvukové hračky a zvířátka - Bárt byl nadšen. Z chrochtajících prasátek, kdákající slepice, kejhající husy i štěkajícího pejska.









Po obědě bylo nachystáno překvapení pro rodiče. Všechny děti se sešly ve společenské místnosti a společně předvedly několik písniček, které se naučily. Hlavním hitem bylo Spievanie, na motivy známé písničky Svěráka a Uhlíře Dělání. Celé to bylo navíc pojato jako loučení s Anetkou, která z pobytu už odjížděla. Bartoloměj do společenské místnosti odmítl vstoupit a strávil celou půlhodinu v předsálí se svým iPadem (v lobby byl wifi signál, takže si tu mohl spokojeně brouzdat po youtoube). Nahrané písničky si pak ale na počítači přehrával pořád dokola...


Muzikoterapie: Rolnička



Muzikoterapie: Jede vlak



Muzikoterapie: Spievanie - verze I



Muzikoterapie: Spievanie - verze II.









Po zpívání se všichni vyhrnuli před hotel a konalo se hromadné fotografování. Pokusila jsem se o pár portrétů. Focení Bártovi nevadilo, naopak.-)







Skupinové foto:



Po focení se většina účastníků vydala sedačkovou lanovkou na hřebeny Malé Fatry. Lanovku pustilo osazenstvo hotelu jen kvůli nám, já jsem si ale s Bartolomějem netroufla. Už kvůli nám zastavovali několik kolotočů, Bárt odmítá i labutě na pouti, tak jsem to nechtěla riskovat. Ostatní říkali, že to bylo docela náročné, při nástupu i výstupu chybělo těch obvyklých několik desítek centimetrů sněhu... Pár lidí podniklo i několikahodinovou pěší túru, zprostředkovaně tedy jedno "vrcholové" foto:




A ještě video:

Na hřebenu hor






Náš odpolední program - Aquapark Dolný Kubín. S Lídou a Sárou, Bártovou nejoblíbenější "holkou". Bylo to prima, dvě hodiny jsme nevylezli z vody. Hlavní relaxační bazén měl 32 C, menší vířivky ještě o 4 stupně více, takže Bárt byl v pohodě. Užili jsme si to.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky