Slovensko 2012 - den druhý

Druhý den pobytu na Slovensku se vyčasilo.

Po snídani jsme zkusili muzikoterapii pro malé. Bohužel. Bartoloměj odmítl být v jedné menší místnosti s dalšími dětmi. Má strach z hluku, asi se mu nelíbí ani představa, že jen tak nemůže odejít. Takže jsme to vzdali, zkusíme později.

Dopoledne jsme tedy spolu s Lídou vyrazili do blízké Terchové, rodiště Jury Jánošíka. Bárt docela zlobil a nechtěl se hnout od auta a stěračů, takže poněkud náročné. Měla jsem v úmyslu vyjít na vyhlídku po zdejší křížové cestě, ale netrefila jsem správnou trasu... Tak aspoň procházka po okolí, kostel, kolem potoka...



Ze zahrady místního kostela











Odpoledne vyrazila větší část české výpravy na hrad Strečno. Udělalo se pěkně, výlet byl zpestřen překonáním řeky Váh přívozem, to se většině přítomných dětí líbilo. Na prámu byla dokonce vyhlídka ve tvaru zříceniny.







Bartoloměj vyšlapal sám až nahoru na hrad. Na prohlídku jsme ale nešli, to by Bartoloměje asi nebavilo. Nás dospělé "dostala" hradní plastová okna.





Posvačili jsme na nádvoří a zjistili, jak mediálně profláknutí jsme - jedna česká holčička nás poznala a hned upozornila maminku, že je to ten Bárt z televize. Maminka ji nejdříve nevěřila, ale když jsem zaječela: "Bárte, nešlapej do té louže", tak uznala, že dcera má pravdu. Tak jsme se nakonec s holčičkou vyfotili, ona nám za odměnu vyprávěla o svém králíčkovi, kterého má doma.



Ještě veselé foto ve stylu rytířském.



Bartoloměj pak v podvečer vyzkoušel koloběžku a hlavně kolo Kuby Kreníka, které hrozně potřeboval. Jenže okolí hotelu bylo dost z kopce a navíc tu jezdila auta, takže z tréninku toho nakonec moc nebylo...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky