Slovensko 2012 - den sedmý

V pátek dopoledne se uskutečnila odložená plavba po řece Oravě na pltích (vorech). Děti vyfasovaly plavací vesty, rozdělily jsme se do 4 skupin, každá vyfasovala jednu plť a dva pltníky a hodinová plavba mohla začít. Náš pltník, který nám vyprávěl o historii vorařství, byl vtipný a zábavný, počasí ideální, prostě moc pěkný výlet.














A co teprve závěrečné sledování nakládání pltí na přívěs, kdy jeep musel napůl zajet do vody. To naši malí i velcí hoši rozhodně ocenili:-)




Pltě na Oravě




Udělali jsme si malou procházku Oravským podzámkem.



Odpoledne se většina rodin vydala do Těrchové na Jánošíkovské slavnosti, což je jedna velká pouť spojená s vystoupením folklorních souborů. Kuba J. se tu nechal pomalovat a večer pak strašil děti:-)



My jsme ale dali tentokrát přednost pěší turistice a vypravili se spolu s další malou skupinkou do tzv. Jánošíkových dier, což je několik kaňonů s vodopády, spojených mostky a žebříky. Bylo to náročné, po dešti kluzko a k tomu se udělalo vedro, téměř jsem ani nefotila (a to je co říct:-), ale zvládli jsme to (děkuji tímto zejména nosiči mého batohu Ondřejovi a Lídě za asistenci). A nakonec se mi to moc líbilo:-)



Ovečky na závěr



Večer se sledovalo zahájení Olympijských her, řešila jsem nějaké organizační záležitosti spojené s pobytem, balili jsme... Focení s personálem

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky