Rakousko, den 2. Sedačková lanovka z Goingu a nádherné hřiště na Brandstadlu. A Doktor z hor v Ellmau

 

Rakousko, den 2. Předpověď počasí hlásila, že déšť a bouřky přijdou v poledne.  Ráno nás ale probudilo krásné sluníčko a mohli jsme snídat na terase!

Každopádně jsme ale kvůli počasí vyrazili na první lanovku v 9 hodin do vesnice Going a vyjeli jednou z mála zdejších sedačkových lanovek na Astberg (1267 m). Bárt má sedačkové lanovky rád, tak je fajn si je užít bez deště. Na Astbergu jsou hlavní atrakcí poníci, ale na ty jsme už velcí (jsou pro děti do 40 kg). Samozřejmě tu mají krásné hřiště s velkou trampolínou, prolézačkami, pískem, dá se projít i tunelem a vylézt po síti, Bárt si hrál u jezera s lopatkou. Prošli jsme se kolem zdejší vodní nádrže, odkud jsou parádní výhledy na Kaisergebirge (dokonce ti mají tzv. Kaiserkino, kde se můžete uvelebit na lehátkách a kochat se). Pak asi půlhodinový okruh lesem a po sjezdovce. Začalo pršet, takže jsme se zase nechali spustit dolů...






I když jsme z Astbergu sjížděli v dešti, dole pršet zase přestalo... Tak jsme trochu popojeli, z Goingu přes Ellmau do rozkopaného Scheffau (zahlubuji tu silnici po zem) a lanovkou vyrazili na Brandstadl (1650 m). Na kopci je parádní hřiště, kde Bart objevil šlapací motokáry ve tvaru traktorů (New Holland, Fendt, John Deere), které ho zabavily na dost dlouhou dobu. Odpočívali jsme, trochu jsme se pocourali po okolí (lesní hřiště KaiserWald, další vodní nádrž, borůvky a všude lanovky, sice nejezdíci, ale pro Bárta zajímavé). Příště si sem vezmu knihu:-)









V podvečer jsem se zase vypravila na samostatný výlet, a sice do Ellmau, kde se dá navštívit dům, kde vykonává praxi  Martin Gruber, aneb Doktor z hor (Nové příběhy). Dokonce jsem si kvůli tomu našla na internetu a pustila první díl seriálu. V němčině. Ale bylo to návodné, děj jsem myslím pochopila i bez překladu. Doktorem z hor to tu ostatně dost žije - pořádají se tu exkurze na statek, kde dr. Gruber bydlí (u nás v Sollu, asi 1,5 hodiny pochodu do kopce pěšky, příp. vláčkem, který táhne traktor - vyprodáno do konce prázdnin), je možné za poplatek navštívit interiéry apod. Byla jsem to tu vyfotit hlavně kvůli kamarádovi Johánkovi, který tenhle seriál miluje a strašně touží se sem vypravit. Snad se mu to splní. 


To je on - v seriálu a naživo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky