Ekocentrum v Oldřichově v Hájích

Skončila zima a začalo léto...

Vyzvedla jsem Bárta ze školy a hned jsme frčeli na nádraží, naplánovala jsem totiž odpolední výlet a nemohla jsem riskovat, že by si to doma rozmyslel. Jen pár zastávek a vystupujeme v Oldřichově v Hájích. Zorientovat se ve značení a už šlapeme po žluté podél trati. Za chvíli jsme na návsi, která zrovna dostává novou podobu, a to dokonce pod taktovkou architektů. Je to znát, přibyly nové prvky (tělocvična pro dospělé, odpočivadlo pro turisty), upravila se (a asi ještě upravovat bude) vodní plocha, měl by tu být i povalový chodník a kvetoucí louka, sjednotit by se mělo i používání materiálů, barev. Jezdili jsme sem s Bártem před 2 lety za muzikoteraputkou Zuzkou venčit její psy, tak tu změnu k lepšímu docela dokázeme z odstupem času posoudit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
 
 
 
    

Pak jsme pokračovali dál po in-line stezce. Zahlédli jsme srnce, který se kousek od nás živil na čísi zahrádce. Další objev fauny - slepýš.

 
 
 
 
 
 
 
 
  


Náš cíl byl ale ještě o něco dál, mířili jsme do zdejšího ekocentra. Bárta jsem nalákala na výtah a opravdu - byl tu! Expozice Jizerky všemi smysly byla ale taky moc pěkná. Mikroskopy, poznávačky, puzzle, vůně, zvuky, hmatové pexeso, líbilo. Navíc v ekocentru spousta zvěře - koníci, ovečky, slepice, kočka...
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
 

Pak už jen rychlý přesun na nádraží v Mníšku a vlakem domů. Hrozné vedro, úplně jsem to počasí podcenila. Jinak hezká procházka, krásná krajina, moc se nám tu líbilo.

 
 

(návštěva 18.4.2018)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky