Kniha My sister, my friend

O Williamsovu syndromu vyšlo v zahraničí už docela dost knih, hlavně odborných.  V roce 2013 vyšla jedna speciální knížka: jedná se o fotografickou publikaci na téma Sourozenec s Williamsovým syndromem. Napsala ji Danielle Torres, maminka dvou dcer, z nichž jedna má právě tuhle diagnózu. Jedná se o obrazovou příručku, kde zdravá sestřička prostřednictvím fotografií/rodinných momentek vysvětluje, co to znamená mít Williamsův syndrom. V čem je její sestra jiná, co ji trápí, v čem vyniká. Je to dojemné:-)
Knížka se dá použít jako příručka do školy - jejím prostřednictvím je možné představit spolužáka s Williamsovým syndromem - na začátku jsou k tomu i metodické pokyny pro učitele a vychovatele, např. o tom, jak ukázat, že jinakost se oceňuje, že každý jsme jedinečný. Nechybí ani i fakta o WS ve verzi pro "dospěláky".
Knížku je možné objednat v papírové i v elektronické podobě:
Willík má  tuhle publikaci k dispozici díky Zdeňce Pikešové, která nám ji přivezla z USA.
Byla bych moc ráda, kdyby podobná knížka vyšla i v češtině - něco, co jednoduchým dětským jazykem přiblíží ostatním, co je to Williamsův syndrom. Neměl by to být ale plagiát. Nenapadá Vás jak to vtipně pojmout?
Pár fotek z knihy na ukázku:









Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky