Dovolená Rakousko - Hochwurzen


Rakousko, den 3, výlet na Hochwurzen. 

Lanovkou nahoru (se Sommercard zdarma), u výstupu z lanovky je chata s restaurací, dětské hřiště a parkoviště tříkolek, které se dají půjčit a odfrčet s nimi ze 7 km kopce dolů. Původně jsme to zvažovali, ale pak se ukázalo, že tříkolky jsou jen pro jednoho (nebo pro jednoho dospělého a malé dítě) a Bárt by něco takového řídit sám určitě nezvládl. A když jsem viděla,  jakou rychlostí se někteří řítí, nelákalo tohle dobrodružství ani mě... Jinak cena se Sommercard je 16,50 euro pro dospělého i dítě (samotné jezdí děti nad 145 cm, se souhlasem rodičů), bez letní karty to stojí 26 euro pro dospělého a 21 euro pro dítě - více zde.

Z kopce zrovna startovali dva paraglidisté, tak jsme to okoukli a pak pokračovali pěšky (hodně dolů a hodně nahoru) na vrchol Rossfeld (1919 mnm). Miluji rakouské orientační plánky - žádné vrstevnice, vše hlavně graficky pěkně zpracováno, ale informační hodnota minimální. No nic, zvládli jsme, byli to asi 4 km dohromady, cesta mnohem lepší, než na Reiteralmu. Sluníčko, azuro, borůvky, na vrcholku pak dlouhý odpočinek, focení, pěkné to bylo. 

Cestu nám v první části (a pak při návratu) zpříjemňovala ještě jedna zdejší atrakce, zbrusu nová "lavičková" stezka, plná dřevěných soch zvířat, laviček, vyhlídek a odpočinkových míst. Místní umělci se docela vyřádili, hezký nápad. Zvládli jsme celý okruh. 


Výlet to byl pěkný, kolem druhé jsme zase lanovkou sjeli do údolí - o 10 min později začalo pršet:-) Krokoměr ukázal asi polovičku kroků, co den předtím na Reiteralmu (tady asi 15 tisíc kroků, tam přes 30 tisíc), ale bylo to i tak vydařené. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Videa:










Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky