S Rozálkou v zoo

Rozálka je holčička z Willíka, kterou jsme navštívili v jižních Čechách v rámci našeho hiporehabilitačního pobytu na Dubí hoře. Rozálčina maminka se během návštěvy zmínila, že s ostatními rodiči ze školy chystají výlet k nám, do liberecké zoo. A tak jsme se s Bártem rozhodli, že půjdeme s nimi.
Musím říct, že jsem byla docela v šoku, jak je zoo o víkendu narvaná. Plné parkoviště už v 10 hodin. Na to nejsme zvyklí, my chodíme do zoo zpravidla ve všední dny během školního roku, a to máme zvířata zpravidla skoro pro sebe. Ale jinak jsme si to vcelku užili, lidé se v zahradě naštěstí celkem rozptýlili. Překvapilo mě, že tentokrát byl Bartoloměj ochotný chodit dokonce i do interiérů, byť miminkům jsme se obezřetně vyhýbali. Rozálka byla na začátku procházky trochu rozčílená a naštvaná (taky po 3 hodinách v autobuse se není co divit), ale nakonec se jí to myslím taky dost líbilo, zvlášť, když se projela vláčkem a když ji maminka koupila velkého plyšáka v podobě bílého tygra:-)
Celou prohlídku jsme nakonec zvládli dostatečně rychle před tím, než se v ní spustilo "tajné" mezinárodní cvičení záchranářů - servírka v cukrárně nám prozradila, že prý zřejmě "jako uteče tygr".  Den předtím se trénovala nehoda lanovky na Ještěd a bylo to dost realistické. Mně to jako zážitek připadalo lákavé, ale když jsem si představila, že nás preventivně zavřou s pár miminky někam do opičího pavilonu a Bárt se zblázní, byla jsem ráda, že jsme to prošvihli:-)
Rozálka s ostatními pokračovali na Ještěd a my domů na oběd. Díky za hezké dopoledne.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky