Na srdce jsou Poděbrady...

... a fakt to platí... Ne tedy, že bych si potřebovala v Poděbradech léčit nějaké kardiovaskulární problémy či se potýkala se srdcem zlomeným, ale musím příznat, že jsem za víkend tady vyloženě pookřála... Vypravila jsem se sem totiž na dámskou jízdu! A to nikoliv ledajakou, na dámskou jízdu willíkovskou, s "holkama z našeho spolku":-)

A víte co? Báječně jsme si ten květnový víkend bez rodin užily! Našly jsme si krásný nový penzion přímo na náměstí (http://pensionviktorin.cz/),  ochutnaly indickou kuchyni, stihly zahájení lázeňské sezóny, fair trade snídani, jízdu parníkem k soutoku Labe a Cidliny, došly jsme si k památníku vyvraždění Slavníkovců u Libice, prošly se podél řeky, ochutnaly jadranskou zmrzlinu, prohlédly si zámek, zdejší srdce i růže vysázené na počest výherců zdejší soutěže Poděbradské dny poezie. Jedna odvážná maminka se vykoupala v jezeře. Večer jsme zakončily v zahradní restauraci a na koncertě Beatles revival. Pokecaly jsme:-)

V neděli jsme pak vyrazily podívat se do blízkého Nymburka - hradby, secesní vodárna od Osvalda Polívky, Bohumil Hrabal a jeho kočky, pravěká mohyla, krematorium od Bedřicha Feuersteina, hrob herce Macháčka...

Už plánujeme, kam vyrazíme příští rok. Tohle je totiž tradice, na kterou je nutné navázat! Doporučuji všem pečujícím maminkám - jeden víkend to bez vás doma zvládnou!:-)

Fotoreport:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky