Rakousko 2022: Zwölferkogel a Zell am See

Po nočním slejváku a vydatné bouřce se vyčasilo, na obloze zůstalo jen pár fotogenických obláčků. Přesunuli jsme se do vedlejší vesnice - Hinterglemmu a vyjeli lanovkou na Zwölferkogel (1984 m). Za dvě eura si koupili dřevěnou kuličku a zahráli si tu minigolf pro děti (docela zábava), zalitovali, že je Bárt už velký a nevejde se do zdejších motokár a šlapacích traktorů (John Deere a podobné známé značky) a že ho nebaví zdejší krásné vrcholové hřiště. Ovšem vyvýšené pískoviště s připraveným materiálem zaujalo i Bartoloměje. A pak taky zdejší dalekohled, který fungoval, aniž by se do něj museli házet mince - Bárt z toho byl u vytržení.

Udělali jsme pár fotek, prošli se po vyznačené okružní cestě a přečetli si na informační tabuli, že po válce byl v údolí takový hlad a nedostatek, že byl zakázán veškerý turismus.

Naše kroky pak vedly na vrchol Hohe Penhab (2113 m). Bart remcal, ale zvládl to. Pak jsme šli kousek po hřebeni a poté sestoupili po cestách kolem pasoucích se koní a krav k jezeru a k prostřední stanici lanovky (kde bylo super hřište se slicklines), odkud jsme pak sjeli dolů.

V podvečer jsem si pak udělala sama výlet do nedalekého Zell am See. Jezero mi učarovalo. Nebylo to v tom roce 1918 trochu neuvážené?:-)
... a ještě videa:























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky