Rakousko 2022: Leogang

Na další den (středu) jsme naplánovali výlet do vedlejšího údolí Leogang, kde také platila naše Joker karta. Dostat se tam hromadnou dopravou se ukázalo jako poměrně komplikované, abychom byli u lanovky v nějakou rozumnou dobu, museli bychom vyjet už po osmé, celkem asi 24 zastávek busem do Zell am See a pak přestup na vlak. Minimálně hodinu (plus přesuny) by nám to zabralo. Takže jsme nakonec jeli autem (i to bylo na víc než půlhodinu).

Vyjeli jsme lanovkou Steibergbahn a kochali se výhledy. Nahoře jsme se rozdělili, Bart s Tomášem se vydali na vrcholovku vedoucí k nám domů do Saalbachu, já jsem si užila vrcholové partie (výhledy, ovce, hudební domečky, kde si při relaxu můžete poslechnout koncerty, které se tu odehrály loni, uřvané děti). Pak jsem sjela druhou lanovkou, spektakulárním Asitzbahnem, který jede chvíli i v tunelu, došla po cyklostezce k autu a vrátila se domů. Hoši dorazili asi za 3 hodiny, prý to byla cesta pro důchodce. A kdyby si Bárt cestou nezadřel do dlaně třísku, byla by to úplná pohoda....


Videa: 





Večer jsem pak Bárta s Tomášem vylákala k jezeru.  Bártovi se nechtělo, ale nakonec se mu tam líbilo. Voda měla 22 stupňů Celsia.





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky