Dovolená v Rakousku - den první, See

Letní dovolenou v roce 2019 jsme prožili poprvé v jiných horách, než českých, a to v Rakousku, kousek od Schladmingu. Moc se nám tam líbilo - krásné hory, skvělá infrastruktura, volná karta na lanovky - tak jsme se rozhodli, že i v roce 2020 vyjedeme k našim jižním sousedům. Už před vánoci jsem na Bookingu rezervovala pobyt v údolí Paznaun, kde leží známé lyžařské středisko Ischgl. To jsem ovšem netušila, že na přelomu února a března bude o tomhle městě mluvit každý - stalo se epicentrem koronaviru v Rakousku, odkud se vir rozšířil do mnoha zemí Evropy. Dlouho to vypadalo, že hranice zůstanou zavřené i přes léto, a protože jsem neměla možnost zrušení rezervace zdarma (poučení do budoucna), tak jsem pobyt nestornovala a čekali jsme na aktální opatření. V létě se nakonec vše uvolnilo, do Rakouska se mohlo bez testu, jediné omezení byly roušky ve vnitřních prostorách. Vzhledem k tomu, že naše dovolené jsou vyloženě bezkontaktní a nespolečenské (do restaurací nechodíme, protože lepek,  hromadné akce nevyhledáváme, protože hluk a malé děti, jediné uzavřené prostory, kde se vyskytujeme, jsou lanovky), posoudili jsme riziko jako nízké, a tak jsme nakonec vyrazili. 

Cesta do cílové destinace v See byla docela dlouhá. Ono se to nezdá, 550 km, podle plánovače 6,5 hodiny, jenže reálně s přestávkami a zácpami kolem Garmisch-Parkenkirchenu to bylo skoro 8. Navíc na silnicích všude motorky, což je s Bartolomějem, který je nesnáší, peklo. A vedro... 

Nakonec jsme to ale zvládli a dorazili do Apart Schmid, kde jsme měli rezervovaný apartmán se dvěma ložnicemi a terasou. Rychle jsme vybalili, vyzvedli u paní domácí Silvretta card na zdejší atrakce zdarma, a vyrazili na krátký odpolední výlet na kopec. 

Měli jsme v plánu vyjet nahoru a pak sestoupit zpátky do vsi - asi 7 km. Bylo zataženo, z různých stran se blížily temné mraky. Vyrazili jsme dolů, ovšem Tomáš se po chvíli podíval na předpověď počasí a zjistil, že to do začátku deště domů nezvládneme. A protože se v dálce ozval hrom (ano, bouřka je další  náš strašák), rychle jsme se vrátili k lanovce. Stejně nás ale déšť i bouřka v dálce cestou od lanovky domů dohnala. 

Večer nás pak dostihly špatné zprávy z domova, takže začátek dovolené byl hodně náročný...

























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky