Jóga pro děti se speciálními potřebami

Včera jsme s Bartolomějem navštívili první lekci jógy pro děti se speciálními potřebami, kterou v Česku s dětmi cvičí jediná česká certifikovaná lektorka Petra Fridrichová.

Péťu sleduju už několik let na jejím blogu (http://peti95.pismenkuje.cz/), resp. i na FB, vím, jakou má za sebou cestu (sama má DMO), a proto jsem byla nadšená, když jsem zjistila, že bude na podzim cvičit v Liberci intenzivní blok jógy pro děti s postižením. Nakonec to kvůli zdravotním problémům nevyšlo, a tak jsme se za Petrou vypravili i přes sněhovou kalamitu do Prahy na zkušební lekci.
Bylo to super.  Zpravidla nespolupracující Bartoloměj byl schopný tak 2/3 času fungovat a cvičit. I když měl samozřejmě tendence zdrhat a rozptylovat se, Petra ho skoro vždy dokázala dostat tam, kam chtěla. Přístup se nedal srovnat s žádnou fyzioterapií, kterou jsme dosud vyzkoušeli. Takže za 14 dní jedeme znovu:-) A mezitím budeme zkoušet cvičit doma. Dám vědět jaké budou pokroky:-)
Pár fotek (mizerných, protože z tabletu, ale nechtěla jsem rušit foťákem), jedno ukázkové video.
A na konci článku videa, která natočila moje kamarádka Kája na přednášce pro rodiče dětí s Downovým syndromem loni v prosinci - dozvíte se tam více o józe pro děti s postižením a uvidíte i ukázky cvičení s dítětem.

Všechny informace o józe a terapiích s Petrou tady: http://www.terapie-petra.cz/













Další videa pak tady:
YOGA FOR THE SPECIAL CHILD - listopad 2015
První záznam na téma jógy pro postižené děti, pár týdnů po návratu z Dánska
youtu.be/FzIRtHLiHZ8
PŘEDNÁŠKA O JÓZE PRO DĚTI S POSTIŽENÍM (YOGA FOR THE SPECIAL CHILD) - BRNO, 2.12. 2016
1. část přednášky - má cesta k józe, můj pohled na psychologii v terapii dítěte s postižením, Yoga for the Special Child, historie, praxe
youtu.be/wd3q-ZGfcHg

2. část přednášky - praktická ukázka jógy s dívkou s Downovým syndromem
youtu.be/hq2WcLPN-Rg

3. část přednášky - diskuze
youtu.be/moL1-TmK4gU


Více zde: http://www.terapie-petra.cz/videa/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky