První dávka očkování

Rok a kus jsem prožila v napětí, že Bárt chytí covid. Jasně, děti snášejí koronavirus dobře. Jenže jsou tu výjimky - a my už jsme jednou v té genetické loterii vyhráli... PIMS, long covid... U nás je problém i obyčejný pobyt v nemocnici - s neschopností polykat léky, s omezeným jídelníčkem, celiakií,  citlivostí sluchu a srdeční vadou jako pěkným bonusem. Ostatně, i ty běžné příznaky typu horečka, kašel a bolest hlavy, to není nic, co byste chtěli s dítětem jako je Bárt, který těžce nese i rýmu, absolvovat. Konzultovala jsem s našimi lékaři, jak kardioložka, tak pediatr, byli pro očkování hned jak to bude možné. 

Takže jsem poměrně netrpělivě očekávala zprávu, kdy očkování dětí schválí EMA a posléze SUKL. Stalo se  a od 1.7. se mohly registrovat děti od 12 do 16 let. Hned stejný den jsem registraci provedla, o pár dní později dorazil PIM2. Vzhledem k tomu, že pobýváme v Poohří, zvolila jsem nakonec Fakultní nemocnici Motol, kde mají Bárta zaneseného v evidenci, protože tu máme řadu specialistů. První volný termín byl na 9.7., s ohledem na druhou dávku očkování jsem ale zvolili termín o něco pozdější, středa 14.7.2021. 

Proběhlo to úplně v pohodě. Přítomní zdravotníci jednali s Bártem jako s dospělým, to se mu líbilo, skoro žádné vedlejší účinky se nevyskytly, jen jsme si na ten den naplánovali relax v Praze, kde odpoledne na hodinku usnul. Ruka ho nebolela a těší se na výlet do Prahy na druhou dávku koncem srpna. 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky