SPMP: Jak pečovat o sebe

Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR, z.s. uspořádala pro rodiče dětí a dospělých lidí s mentálním postižením podpůrně-vzdělávací víkendové setkání, které se konalo poslední dubnový víkend.

Podobných akcí SPMP jsem se již zúčastnila, vždycky je to velmi příjemně strávený čas v dobré společnosti, takže jsem ani tentokrát nezaváhala. Dokonce jsem přesvědčila pár dalších willíkovských rodičů, nakonec nás z Willíka infiltrovala celá pětičlenná skupina. Několik dalších maminek jsem znala již z loňského semináře, stejně jako lektory Michala Knihu a Xenii Dočkálkovou.

Na Vinohradech jsme strávili dva příjemné dny. Mimo jiné jsme zkoumali, co nám jako rodičům v péči o naše děti pomáhá, naučili jsme se pár relaxačních technik, povídali jsme si o tom, jak odpočívat a nabírat síly. Dost času jsme věnovali diskusím o sexu a sexuální výchově našich dětí a nevynechali jsme ani otázky osamostatňování se našich dětí. Bylo zajímavé poslouchat rodiče starších dětí, které si například již prošly přechodem do stacionáře, nebo pokusem o chráněné bydlení. Jako palčivé téma se ukázala otázka zdravých sourozenců. Měli jsme štěstí na pěkné počasí, takže část programu proběhla i na přilehlé zahradě.

Více i tady: http://www.spmpcr.cz/ozveny-podpurneho-vikendu-pro-rodice-lidi-s-mentalnim-postizenim/

Díky, SPMP, už se těším na další setkání za rok:-)

 
 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky