Metodika práce se žákem se vzácným onemocněním

Uvědomila jsem si, že jsem vlastně na blog nedávala hodně zajímavou publikaci, na které jsem se i trochu podílela. V loňském roce vznikala na olomoucké univerzitě v týmu docenta Michalíka příručka s názvem Metodika práce se žákem se vzácným onemocněním.

Je určena pedagogům, kteří vzdělávají děti s neobvyklou a málo početnou diagnózou. Kromě Williamsova syndromu, který jsem dávala dohromady já, je tu třeba galaktosemie, SMA, Rettův syndrom, Prader Willi syndrom, Touretův syndrom, cystická fibróza, mukopolysacharidóza nebo fenylketonurie.

Děkuji paním učitelkám, které se na téhle publikaci podílely a metodiku ověřovaly - šlo o učitelky Kuby Jeřábka, Nikolky Marczellové a našeho Bartoloměje.

Publikaci si můžete stáhnout a přečíst tady:

http://svp-vzacnaonemocneni.cz/portal/wp-content/uploads/130129_Metodika_prace_zak_se_vzacnym_onemocnenim_verze_elektr.pdf



Další zajímavé informace je pak možné stáhnout tady: http://svp-vzacnaonemocneni.cz/portal/?cat=64

Pro mě je teď vyloženě aktuální tato příručka: Rodiče a dítě se zdravotním postižením (nejen) na základní škole (http://svp-vzacnaonemocneni.cz/portal/wp-content/uploads/rodina_s_ditetem_se_zdravotnim_postizenim_verze_diskuse_web.pdf).




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky