Vánoce 2012

Letošní vánoce nás nezastihly zrovna v nejlepší kondici... Bártovi se na štědrý den spustila rýma a kašel, Tomáš to od něj chytil vzápětí, já jsem si na svou rýmu počkala až do druhého svátku vánočního... Ale jinak jsme si to užili. Bartoloměj měl i přes choroby celý den moc dobrou náladu, už od rána jsme vyhlíželi Ježíška, co přinese "dáečky". Každý hluk od výtahu zněl jako příslib a Bárt se hnal ke dveřím, že je to TEN Ježíšek.

Letos poprvé jsme také všichni společně večeřeli. Bárt měl tedy svou "vánoční kaši" a mohl si při večeři hrát s iPadem, ale vydržel. Byly roky, kdy jsem během štědrovečerní večeře pouštěla pračku, aby se Bárt na chvilku zabavil... A pak jsme se šli převléci a najednou se ozval zvonek a táta nás volal do setmělého obýváku. Bárta to dočista vystrašilo, už tam ani nechtěl, ale nakonec jsme ho přesvědčili. A opravdu - ježíšek zapálil svíčky na stromečku a nechal nám pod ním dárečky! Bartoloměj měl radost a hned se pustil do vybalování - to ho letos opravdu bavilo. Tentokrát nebyly na dárcích fotky, ale písmena - B jako Bártík, M jako máma a T jako táta. Bárt to ale moc nerespektoval, rozbalovat chtěl všechno:-)

Dárky ho zaujaly. Všechny mašinky (3), pejsci (2), auto na dálkové ovládání, akušroubovák i opravdovský digitální foťák pro děti. Hudební nástroje a knížky zůstaly trochu stranou - prioritu u našeho Bárta mají totiž hračky, které vyrábějí hluk. Anebo alespoň hlasitě zvoní, tak jako domácí telefon. Ale snad na ty nehlučné hračky taky někdy dojde... Teď bychom ale potřebovali nějakého dědečka, který má továrnu na tužkové baterie - ty u nás spotřebováváme ve velkém...

Pár fotek ze štědrého večera:









   




Fotky dárků samostatně:

Vánoce pokračovaly návštěvou prarodičů - nejprve o první svátek vánoční přišla liberecká babička s dědečkem. U nich nechal Ježíšek také několik pěkných dárků, nejlepší byla lokomotiva, které se kouřilo z komína (a vydávala hodně hlasité zvuky). Ale další auto na dálkové ovládání taky potěšilo:-)

            
Hodně si Bárt pohrál se svou smečkou psů. Zajeli jsme pro další baterky, zprovoznili i další psy z naší domácí sbírky, a tak u nás v jednu chvíli štěkalo až pět kousků. Bárt byl nadšen...










Ve čtvrtek přijela babička s dědou z Nových dvorů.  A největší dárek si od nás odvezli - vzali si Bárta do konce roku s sebou! Vzhledem k tomu, jak jsme s Tomášem oba kašlali, smrkali a jak se Bárt s námi od soboty už doma nekonečně nudil, všichni jsme to přivítali. Já tedy rozhodně... Bartoloměj si v Nových Dvorech mohl rozbalit další dárečky, které tedy nemám z pochopitelných důvodů vyfocené, ale které prý hodně zaujaly. Nejvíc semafor, pásový transportér, kombajn a traktor s úžasným příslušenstvím. Víte třeba, co je to rotavátor? Já ne... Ale naučím se to:-) Tak tedy alespoň fotky z návštěvy prarodičů, před odjezdem.
 
          


A tak nakonec  nezbývá než konstatovat, že to byly docela fajn vánoce. Bárt byl asi hrozně hodný, když mu ten Ježíšek donesl tolik dárečků:-).
No a snad budeme příští rok zdravější.
Zdraví a také hodně klidu, pohody a štěstí ostatně přejeme i všem čtenářům našeho blogu.
Snový nový rok 2013! :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky