Venčíme pejska z útulku



Pejsci se stabilně drží v pětici nejoblíbenějších Bártových témat (+ stěrače, výtahy, kombajny a "malej" - čti iPad). Většina Bártových oblíbených písniček je o pejscích, štěkací psi se stále drží na vrcholu pyramidy hraček nejčastěji braných do ruky. A když se řekne babička, tak hned následuje slovo Eminka (pes babiččiny sousedky). Ostatně canisterapie patří taky mezi nejzábavnější aktivity ve školce:-)

A tak abych Bárta v jeho zájmech podpořila, vymyslela jsem novou aktivitu, kterou jsme včera hned také zrealizovali. Vyrazili jsme do místního libereckého útulku a půjčili jsme si psa na venčení! Vše jsem dopředu nastudovala na jejich stránce: http://www.zooliberec.cz/archa/cz (psy tu můžete venčit každý den od 10 do 16 hodin, v létě do 17 hodin, půjčí ho i dětem, pokud mají souhlas od rodičů), v Tescu jsme s Bártem zakoupili velkou psí konzervu (Bárt vybral podle obrázku na obalu) a jelo se. Vyšlo to naprosto skvěle. Slečna nám na půl hodinku půjčila křížence jezevčíka Bagouna - asi 12 letého pejska, kterého jsme si s Bártem překřtili na Bagyho, to totiž umí Bárt vyslovit. Pes prý už moc neslyší, takže mu to bylo fuk:-). Bylo nádherné počasí, tak jsme zamířili do blízkého lesa Opičáku a na louku směrem k letišti. Pejsek byl spokojený, klidný, Bárt ho vedl na vodítku a byl nadšený. I já jsem měla z celé akce vyloženě dobrý pocit. V útulku jsou rádi, že jim psy někdo venčí (takže vlastně dobrý skutek:-) a Bartoloměj se cítí důležitě, protože má "svého" psa a "jde s ním na procházku". Mluvil o tom až do večera:-)

Jak to tak vypadá, staneme se asi častými návštěvníky zdejšího centra pro zvířátka v nouzi:-) Nebude-li zítra pršet, jedeme zase:-)

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky