Benefiční koncert pro Willíka

Začátkem června se v pražské kavárně "Naše kavárna" konal benefiční koncert pro Willíka, spojený s prodejem výrobků členů sdružení. Na koncertě vystoupily kapely mého kamaráda Reného Inquorta - Šestet a Tremoloboty - a byla to paráda. Kavárnu se podařilo zaplnit téměř do posledního místečka, dorazili k mému potěšení i lidé z velké dálky. První půlka byla věnovaná vokálnímu kvintetu - zazněly známé filmové i muzikálové melodie, došlo i na prvorepublikové šlágry či jihoamerické plantážové songy. Děti samozřejmě nejvíc ocenily známé melodie typu Ružový panter, ale vystoupení se líbilo všem. Po přestávce vyplněné konzumací místních výtečných dortů přišla na řadu kapela Tremoloboty se svými texty (nejen) v hitolštině. I tahle kapela přítomné zaujala. Renému a jeho kolegům tímto znovu děkuji - strávili jsme díky Vám velmi příjemné odpoledne a podvečer, snad to nebude spolupráce poslední.

Na nedělní koncert navázal pondělní prodej výrobků členů sdružení. Prodávala se trička, které jsme vyráběli v Soběšicích a které poslal Martin Š., úspěch měly drobné korálkové šperky z dílny Lenky J. a její kamarádky Dany, Hanka S. dodala keramické výrobky, krásné perníčky s logem Willíka dorazily z východních Čech od Tomczányiových, prodávaly se i hudební nástroje, které nám pomohla vyrobit Věra Korhoňová. Děkuju Hankám, Daně s Nikolkou, holkám Kloučkovým i Adamovi, že se prodeje ujali a byli tak úspěšní.

Na celkové vyčíslení přínosů benefice zatím čekám (nemáme ještě k dispozici výpis z účtu), už teď ale můžu říct, že to byla akce velmi úspěšná - a to nejen finančně, ale i společensky. Spousta členů Willíka poslala sponzorský dar, přidali se i tradiční sponzoři Willíka, našli jsme i nové dárce. Na akci byly k dispozici propagační materiály našeho sdružení - letáky, brožurky i nové postery a plakáty, snad se nám podařilo zase trochu rozšířit povědomí o vzácné diagnóze zvané Williamsův syndrom.

Děkuji všem, kteří se na akci nějak podíleli či přispěli. Mám z benefice opravdu výborný pocit a budu ráda, pokud se něco podobného podaří zopakovat. Pro všechny, kteří nemohli dorazit, nabízím pár fotografií:

       
   
Závěrem mi dovolte poděkovat Nadaci Divoké husy, díky které se tahle akce uskutečnila!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky