Klíč o iPadech a projektu iSen

Otvírám na našem blogu novou rubriku, která se bude věnovat iPadu - tabletu, který hodlám používat pro rozvoj našeho Bartoloměje. Ježíšek přinesl iPad pod stromeček, takže se zatím rozkoukáváme. Ale už jsme se chytli:-)

Tak první příspěvek:

Na konci roku dávala Česká televize v rámci cyklu Klíč pořad o využití tabletů ve výuce a rozvoji dětí se speciálními vzdělávacími potřebami:

Jak podpořit vývoj dětí — SZŠ Poděbrady — Sdružení iSEN (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096060107-klic/)

Doporučuji ke shlédnutí na výše uvedeném odkazu, jsou tu moc pěkné ukázky práce s iPadem na Speciální škole v Poděbradech i v jedné rodině. Stránky projektu iSen plné zajímavých a důležitých informací jsou pak zde: http://www.i-sen.cz/

Mimochodem, pro ty, kteří se chtějí na pořad podívat právě prostřednictvím iPadu, doporučuji aplikaci iVysílání (http://itunes.apple.com/us/app/ivysilani/id436780264?mt=8) - je zdarma a umožňuje bezproblémové přehrávání pořadů ČT (ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4). Dá se tu hledat podle data odvysílání, abecedy i typu pořadu. Já tak sleduji třeba seriál Vyprávěj, Bárt se tu dívá na Malou farmu:-)

K iPadům pro použití ve výuce dětí existuje i facebooková skupina (a asi ne jen jedna:-) Facebookovou aplikaci pro iPad najdete tady: http://itunes.apple.com/us/app/facebook/id284882215?mt=8 (popis zde).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky