Brožura o Williamsově syndromu

Občanské sdružení Willík vydalo na konci roku 2010 za pomoci dotace Ministerstva zdravotnictví brožuru, která se podrobně věnuje Williamsově syndromu. Autorkou je hlavně MUDr. Neuschlová, spolupracovali ale i ostatní členové Willíka a text odborně konzultovaly i PhDr. Katarina Jariabková, psycholožka a MUDr. Puchmajerová, klinická genetička. Brožura představuje po letáku z roku 2007 první komplexní materiál o téhle diagnóze.


Brožura je určena zejména rodičům dětí s Williamsovým syndromem, jsou tu ale i informace pro specialisty, hlavně pro lékaře. Knížečku si můžete v pdf stáhnout zde, ve Willíku můžete získat i tištěnou podobu (hradí se pouze poštovné). Brožura bude postupně distribuována vybraným adresátům - genetikům, kardiologům, do speciálních pedagogických center, rané péči, na vysoké školy, kde se studuje speciální pedagogika, posudkovým lékařům, v dostatečném počtu je k dispozici rodinám i pro další odborníky, kteří přicházejí s našimi dětmi do styku.

Během tohoto roku by měla vzniknout ještě brožura pro pedagogy, pracuje na ní v rámci své diplomové práce Martina Syrová.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky