Pastelky na prst

Musím se Vám pochlubit s nejnovější "vychytávkou", kterou jsme pořídili úplnou náhodou v akci v Kauflandu, za naprosto dumpingovou cenu: jsou to prstové pastelky. Ne, nepletu se, nemyslím prstové barvy, kdy se prsty namáčí do barvy konzistence tempery a pak se s nimi maluje. V tomhle případě jde o pastelky v podobě jakéhosi kužele s dírou na prst. Ale protože pastelky jsou dostatečně veliké a dobře se s nimi manipuluje, je možné je držet různě, třeba i za špičku, nebo jen za spodní část kužele bez toho, aby se do nich musel prst strkat. No, raději se podívejte na obrázek:
 
 
Předesílám, že cylindr tlustého přednosty stanice jsem vybarvovala já, nikoliv Bartoloměj:-) 
Pro Bárta jsou skvělé, protože vzhledem ke své bídné jemné motorice, kombinované s nemožností rotovat zápěstím, je pro něj značně obtížné držet v ruce tužku (a to, že je z trojhranného programu na tom nic nezmění). Myslím, že mu to s nimi šlo i líp, než s kreslící kuličkou, i když ta má zase výhodu více barev. Ale počet barev je nám zatím vcelku lhostejný...  


Co mě ale zaujalo, to je kreslící kulička do vody, na dlaždičky nebo do vany, odkud se dá dobře smýt. To bychom mohli pořídit... (více tady:http://www.spuntik.cz/ses-barevna-kulicka-do-vody-13054/)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky