Korespondence s MPSV - pro inspiraci

Píšu si s MPSV, odkud mi napsali, že Bárta nepozvou k rozhodování o jeho zdravotním stavu, a že to pěkně zvládnou od stolu, ze spisu. Tak se třeba inspirujte:-) (původně tu byl obsažnější úvod, ale mé mizerné internetové připojení zavinilo, že tohle je už 3. pokus o vložení článku...)



Dobrý den,

reaguji na Vaši informaci ze dne čj... , ve které mě informujete, že posudková komise Ministerstva práce a sociálních věcí bude posuzovat zdravotní stav mého syna Bartoloměje po účely odvolacího řízení ve věci přiznání příspěvku na péči.

Ve svém odvolání jsem několikrát žádala o osobní přítomnost mou a mého syna při posuzování zdravotního stavu, a proto mě velmi nepříjemně překvapilo Vaše konstatování, že"obsah shromážděné podkladové spisové dokumentace vede předsedu posudkové komise MPSV k důvodnému předpokladu, že posudková komise MPSV bude moci zdravotní stav dítěte objektivně posoudit a přijmout posudkový závěr i bez osobní účasti".

Domnívám se, že vzhledem k tomu, že v 1. stupni řízení vlastní vyšetření posuzujícím lékařem neproběhlo, byť to zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v § 25 odst. 3 předpokládá, bylo by vhodné, aby alespoň v odvolacím řízení bylo posouzení zdravotního stavu provedeno kompetentním lékařem za osobní účasti posuzované osoby. Postižení mého syna a jeho momentální zdravotní stav i stupeň mentální retardace je takového charakteru, že osobní účast bez problémů umožňuje a zároveň zcela zjevně (i pro neodborníky na danou diagnózu) potvrzuje těžkou závislost mého syna, který potřebuje pomoc a dohled 24 hodin denně.

Každopádně Vám tedy k doplnění spisu zasílám aktuální lékařské nálezy, potvrzující zhoršení zdravotního stavu mého syna:



1. ambulantnízpráva z psychologického vyšetření ze dne 29.6.2010

2. zprávao neurologickém vyšetření ze dne 31.8.2010,

3. zprávaz ortopedického vyšetření ze dne 24.8.2010

(stručně rozepsán obsah, to sem dávat nebudu...)

Zprávu z vyšetření na oddělení dětské psychiatrie Krajské nemocnice Liberec budu mít k dispozici 8.9.2010 (dlouhé objednací lhůty v době prázdnin), po jejím obdržení Vám ji obratem zašlu.

Zároveň Vás chci upozornit na skutečnost, že dle mého zjištění jsou děti s diagnózou Williamsův syndrom, se srovnatelným stupněm mentálního postižení jako má můj syn, posuzovány v závislosti na dosaženém věku zpravidla v 3. až 4. stupni závislosti, výjimečně v případě lehkého mentálního postižení a relativní samostatnosti v sebeobsluze ve 2.stupni závislosti (zdroj: Občanské sdružení Willík, sdružení rodičů a přátel dětí s Williamsovým syndromem).

Věřím, že posudková komise Ministerstva práce a sociálních věcí vezme výše zmiňované informace a aktuální zdravotní zprávy při posuzování zdravotního stavu mého syna v úvahu, příp. že přehodnotí své rozhodnutí o nepřizvání mého syna k jednání posudkové komise.



S pozdravem,





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky