Projekt 365 - den 7. - raná péče

Dnes byla hlavní atrakcí našeho programu návštěva konzultantky Mileny z rané péče. Dopoledne jsme si s Bártem jen tak hráli doma, nafotili nějaké fotky hraček, které jsme měli z rané péče půjčené a které jsme dnes chtěli vrátit (udělám tu samostatnou kategorii na hračky a pomůcky). Taky jsme si pouštěli Kašpárka v rohlíku a Bartoloměj při něm tancoval. Pak jsme mu chtěla pustit nějaké DVD s tancem, ale máme tu jen Dádinu Disco školku. Je to hrozné, ale Bártovi se to líbilo.


Milena dorazila přesně v jednu, Bartoloměj měl z návštěvy radost. Hned se musel pochlubit svými vánočními dárky, takže nám to tu opět všechno hrálo, zpívalo a jezdilo. Největší dojem udělala hrající mašinka Tomáš na dálkové ovládání, prý dobrý tip na hmatovou a sluchovou stimulaci i pro další děti. Dneska jsme se zabývaly hlavně individuálním rozvojovým plánem pro Bárta na tenhle rok. Priorit je několik - řeč a komunikace, integrace do školky, socializace s dětmi, kognitivní vývoj, sebeobsluha, chování, jemná motorika. Hrála jsem si s tím několik večerů, snažila jsem si tam dát konkrétní úkoly, teď už jen to dodržet... Milena nabídla pomoc v přípravě úkolů, které by si Bárt mohl nosit do miniškolky a dětského koutku a pak taky v hledání školky.

Odpoledne jsme pak šli s Bartolomějem ven, dneska bylo totiž mimořádně pěkně, svítilo sluníčko, i když byl mráz. Bártovi se ven většinou nechce, nejraději by stál u vchodových dveří a dýchal na sklo. Takže ho musím vždycky poponést kus pryč:-) Dneska si to zase užil s pejsky - jedna kolie si tu hrála ve sněhu s míčkem a bylo to taková legrace!:-)



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky