K pramenům Ploučnice

Druhého ledna jsme se probudili na chalupě ve Vrtkách a za okny stále nevlídno - sníh, déšť. Tak jsme se rozhodli, že uvedeme chalupu do původního stavu a zahájíme organizovaný ústup.
Cestou domů jsme si ale udělali ještě pár zastávek. První byla v Osečné u sousoší tří svatých, které stojí na malém vršku kousek od silnice na Kotel. Pěkně zdevastované, ale s atmosférou. Teda kdyby ji nerušila ta příšerná zima. Takže pár fotek a pokračujeme.

Další zastávka byla za Osečnou - chtěli jsme Radkovi a Lucii ukázat prameny Ploučnice. Cestou se k nám přidal jakýsi místní hafan, který Bartolomějovi tuhle procházku velmi zpříjemnil. Bárt zapomněl, že nechce chodit, pořád se za psem honil a lísal se k němu. Pes byl trpělivý a dovedl nás až na místo. Tady se ale ukázalo, že Jevišovský rybník je v rekonstrukci a že i prameny Ploučnice jsou v létě, kdy voda v tůni klokotá, nějaké hezčí... Tak příště. 

Další zastávka Český dub - naše auto se chová značně divně. Škube sebou, nejede mu to a na displeji svítí nápis Check Emissions! Letmý pohled do příručky naznačuje, že bychom měli navštívit servis. Ale v sobotu odpoledne po svátcích? Loučíme se s Lucií a pomalu se vydáváme na cestu do Liberce. Dojeli jsme! Tak uvidíme, co diagnostika v autorizovaném servisu příští týden odhalí. Tipy: Tomáš tipuje svíčky, otec katalyzátor, já po dnešním studiu diskusního fora o Renaultu hlasuji pro cívky (do dneška jsem netušila, že něco takového v autě máme...). Tak nám držte palce.

http://www.bartolomej.own.cz/2010-01-02/img00016.jpg

http://www.bartolomej.own.cz/2010-01-02/img00015.jpg

http://www.bartolomej.own.cz/2010-01-02/img00014.jpg

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky