S Bártem v zoo - říjen 2009

Za poslední týden se nám podařilo dvakrát navštívit zdejší libereckou zoo. Jednou jsme tam byli se Zdenou P. a podruhé sami - bylo totiž krásně, jeden z posledních teplých podzimních dnů. Ale hlavně - Bartoloměje to v zoo začalo konečně bavit.

Nejlepší mu přijdou lachtani - jsou totiž ve vodě a Bartoloměj vodu miluje. A tady se navíc dá sejít dolu k vitríně, ze které je vidět dovntitř pod hladinu. Bartoloměj lítal kolem bazénu, nahlížel přes sklo a než jsem sem se vzpamatovala, odchytil si jakýsi mladý pár a dovedl je za ruku po schodech dolů - asi aby se také podívali. Chlapec s dívkou vypadali pobaveně.

Stejně zábavní jsou v zoo i paviáni, zvlášť, když v kleci lítají a honí se nahoru a dolů, to se můze Bárt smíchy potrhat. A pak jsou ještě super schody u žiraf, tam chodíme nahoru a dolu několikrát za sebou. A leopard, který chodí pořád dokola kolem skleněné klece, ten se Bártovi také dost líbí. Dobře lítat se pak dá u šelem - od lva, který má v kleci fontánku, kolem bílých tygrů a tučňáků... Do kočárku se Bárt schoval jen ve chvíli, kdy hlasitě hlásil zdejší rozhlas - to se mu nelíbilo.

Velmi zábavná pak bývá Dětská zoo, obsazená stádem koziček. Ty se dají krmit, může se k nim do ohrady, no paráda. Předminule se Bartoloměj u koziček dost vyblbnul, dokonce ho jedna potrkala a porazila na zem, ale tentokrát byly kozy nějaké hladové a šíleně mečely. Bartoloměj si zacpal uši a zdrhal. Ani focení u šaška se díky tomu hluku z ohrady moc nepovedlo.

Pak si Bárt při svém letu vyzkoušel zdejší zařízení na měření rychlosti - běžel rychlostí 5km za hodinu, což je při jeho vzrůstu myslím poměrně slušný výkon. A jak si tak běhal kolem jezírka, tak sebou fláknul na beton. To bylo breku...





 


Naštěstí to rychle přešlo a mohli jsme strávit hodnou chvilku u výlezu ze zoo, kde je podle Bartolomějova mínění opravdu pěkná otočná klec.


No a jako vždy - výlet do zoo zakončen u oblíbené fontánky v Lidových sadech. Pěkné odpoledne to bylo:-)




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky