Dětský den v Nových Dvorech

Obecní úřad v Nových Dvorech, kde bydlí babička, pořádá každý rok první prázdninovou sobotu Den dětí. Ano, nepřepsala jsem se, zdejší Den dětí se nekoná jako všude jinde 1.6., ale až o měsíc později, kdy bývá (většinou) lepší počasí a kdy děti mohou současně oslavit i začátek prázdnin.

I letos se měl opakovat hit loňského roku - Překvapení z nebes. To se nad hřištěm objeví malé sportovní letadlo a v několika dávkách vypustí na přihlížející diváky náklad na krepových stuhách navázaných bombonů. Celé sobotní dopoledne to vypadalo s počasím všelijak, hrozil liják i bouřka, ale nakonec se to trochu zlepšilo, a tak jsme vyrazili. Na hřišti už stála rekonstruovaná stříkačka zdejších dobrovolných hasičů a spousta atrakcí a her pro děti: skákací hrad, trampolína, vodní skluzavka, koně, vzduchovky... U každé soutěžní disciplíny děti vyhrávaly "peníze" - žetony, které mohly ve výherním stanu vyměnit za odměny - a bylo z čeho vybírat. Dospělí obsadili přistavené lavice, posilňovali se dobrotami z udírny i točenými nápoji a "besedovali".

Bartoloměj lítal po hřišti, trochu se bál velké masky Bobíka, na koně vsednout odmítal. Nejvíc ho přitahovala kouřící udírna, lávka přes potok Čepel a hasičská stříkačka. Báječně si to tu užil. Čekali jsme na letadlo, ale když se kolem čtvrté obloha zatáhla a potemněla, zaveleli jsme raději na ústup. A tak nevíme, jestli se Překvapení z nebes letos konalo. Ale vlastně nám to ani nevadí:-)







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky