Bárt jezdí na koni!

Dnes nás čekala třetí hodina (tedy dvacetiminutovka) hipoterapie. Na první hodině si Bartoloměj na koně třikrát sednul a hned se mi zase věšel kolem krku, na druhé hodině se nepodařilo ani to, jen jsme hladili, krmili mrkví a sledovali, jak na koni jezdí plyšák. Při sebemenším pokusu posadit Bárta na koně se vzpíral a lezl hned dolů.
Zato dneska:-) Přijeli jsme před desátou, bylo nádherně. Ovšem na "našeho" koně Lyru padla asi jarní únava, protože jsme se dozvěděli, že zrovna usnula. Náhradníkem se tedy stal kůň Tranzit, o dost větší (aspoň mě se zdálo) anglický plnokrevník. Hladili jsme si ho s Bártem, krmili mrkvičkou a chlebem, na koni se zase svezl červený Teletubbie, vypadalo to, že zase nikam nepokročíme. Ale pak jsem Bartoloměje vysadila na hřbet, kůň se dal do pohybu a Bartoloměj s ním. Za jištění terapeuta Marka a za mého notného povzbuzování objel Bartoloměj malé kolečko, pak se rozhodl, že vystoupí (byl odchycen). Koník dostal za odměnu chleba a zkusili jsme to ještě jednou, tentokrát Bartoloměj zvládl velké kolo, pak mě ovšem uviděl a zase začal vystupovat. Naštěstí není problém chytat jedenáctikilové dítě. Ale i tak paráda, už jsem se bála, že se na hřbet koně vůbec neodváží. Další lekce po velikonocích. To už se třeba pokusím i o nějakou fotku, dneska to vážně ještě nešlo.
No a pak jsme se brouzdali v pilinách, Bartoloměj zkontroloval hračky, které mají ve Svítání připravené pro děti a nakonec jsme objevili, že za stájemi teče potok. U vody jsme strávili asi 20 minut a trénovali házení větévek do vody. Poprvé Bárt házel věci sám rovně před sebe a ne za sebe, jak je zvyklý. Sem budeme jezdit:-)
Cestou domů jsme se ještě stavili pro cache u Brány borců pod Ještědem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky