Učíme se nové věci...

Trénujeme... Je toho spousta, co se musíme naučit...


Oč se snažíme třeba teď? Tak třeba nošení přilby. Zakupili jsme novou helmičku na kolo a učíme si ji nosit. V létě plánujeme výlety na kole a jestli nám vyjde plánovaná hipoterapie, tak se Bárt helmě na koně nevyhne... V obchodě helma vyzkoušena s pláčem, doma se večer už opětovně nasazení nepodařilo... Druhý den, poté, co máma měla přilbu a táta měl přilbu a byla to hrozná legrace, tak i Bárt připustil, že by něco takového mohl na hlavě mít. Tedy nasazení obrečel, ale pak si ji chvíli na hlavě nechal. A to je zatím setrvalý stav - přeprat Bartoloměje, nasadit, rychle zacvaknout a zabavit, aby na ni zapomněl. K úpravě řemínků jsme se ještě nedopracovali, ale snad se to podaří:-)


Foukáme do svíčky. Měl by to být jeden z cviků, kterým by měl Bartoloměj posilovat svaly kolem rtů, což by mohlo mít mimo jiné za následek to, že konečně bude zavírat pusu (a přestane dýchat pusou a slintat). Tak tohle tedy Bárt nechápe. Svíčka se mu moc líbí, když se třepotá plamen, je to hrozná legrace. Ale že by do plamenu mohl foukat sám? Při pokusu s mámou to skončilo několika zuhelnatělými vlasy. A že dnes s tátou nepodpálili chalupu ve Vrtkách, to doteď nechápu:-)

Ovšem poslední dovednost Bartoloměj ovládl bravurně. Už nějakou dobu se s tátou večer při koupání učí pít brčkem. Dost dlouho trvalo, než to brčko ze speciální lahve vzal vůbec do pusy. Ale povedlo se a dokonce s ním začal pít! Je to úžasný. Nezvrací, nezvedá se mu žaludek, pije.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky