Výtvarné a didaktické pomůcky

Při procházení webu jsem narazila na firmu AUREDNIK CS spol. s r.o., která se mimojiné zabývá prodejem výukových a didaktických pomůcky pro postižené děti  a dále dodává pomůcky pro výtvarnou a pracovní výchovu. Vzhledem k tomu, že to není zrovna častá nabídka, prošla jsem si jejich stránky a tohle mě zaujalo:

Bezpečný kelímek

Plastový kelímek je vysoký 8 cm o průměru 8 cm s víčkem. Při převrhnutí zabraňuje vylití barvy, vody nebo lepidla. 1 kus Cena s DPH: 26 Kč

Měkká modelína

Jemná modelína na fi gurky, k vykrajování a lisování, vhodná pro terapeutické účely. Nabízíme Vám ji po jednotlivých barvách: červené, žluté, zelené, modré a bílé. Obsah kelímku je 125 ml. Modelína se nelepí, ale je nutné po použití kelímek zavřít, abychom zabránili jejímu vyschnutí. 1 kelímek. Cena s DPH: 32 Kč.

Terapeutické nůžky

Jsou určeny pro postižené děti nebo pro ty, kteří drží nůžky poprvé v ruce. U dětí, jejichž motorické dovednosti jsou v začátcích, usnadní vychovatelkám a maminkám tento nepostradatelný pomocník jejich zdlouhavou výuku stříhání. První dva otvory hned u ramen nůžek jsou určeny pro dětské prsty a ty druhé dva k současnému vedení nůžek zkušenou dospělou rukou. Délka 17 cm. Cena s DPH: 51 Kč.

Šikovná kostka velká

Molitanová kostka s bavlněným potahem (snímatelný) s možností nácviku zavazování tkaniček, zapínání knofl íků, druků, suchého zipu, klasického zipu a provlékání pásku plastovou sponou. Délka hrany je 25 cm. Potah doporučujeme prát na 30 oC. Cena s DPH: 560 Kč.

Hmatové domino „Jabloň“

Strom z bavlny se 16 červenými jablíčky na suchý zip.  Jablíčka jsou naplněna různými materiály (knofl íčky, hřebíčky apod.) a potištěna značkami pro určení správné dvojice. Děti vyhledávají dvojice jablíček na základě hmatu a zraku. Průměr jabloně je 57 cm, jablíčko 7 cm. Cena s DPH: 560 Kč.

Procvičovací panenky

Procvičovací panenky s látkovým tělem, na kterých si děti procvičí různé druhy zapínání a zavazování. Kluk Pavlík je oblečen do kalhot se zavazováním, do košile s 5 knoflíky, 2 druky a mašličkou, do vesty na suchý zip a botiček s přezkami. Holka Pavlínka má sukýnku s vestou na zavazování a 2 druky, kabátek se 3 dřevěnými knoflíky, botičky na zavazování a ve vlasech 2 šňůrky jako mašle. Oblečky na panenkách jsou přišity napevno. Panenky jsou cca 40 cm vysoké, s možností zavěšení.  Cena s DPH: 490 Kč.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky