Sáňkujeme a plaveme

Začátek roku přinesl do našich končin sníh. Trochu jsem se toho obávala, Bartoloměj byl minule ze sněhu docela dost otrávený, ale ukázalo se, že pokud mu nepadá čerstvý sníh přímo do obličeje nebo za krk, tak to docela jde.

V sobotu jsme dokonce letos poprvé vytáhli sáňky. Bartoloměj jezdil dolů se zavřenýma očima, ale jinak se mu to snad i líbilo. Díval se na lyžující a sáňkující děti, a když nadšení tatínkové řvali při jízdě dolů "Hurá!", tak se i smál.

V neděli sněžilo celý den, a tak se nám vůbec nechtělo vylézat. Nakonec jsme se ale překonali a všichni tři jsme vyrazili do bazénu. Největší problém byl tam vůbec dojet, silnice připomínala klouzačku, od rána napadlo nejmíň 15 cm (soudě podle hromad, které jsme odházeli z auta). Cestu z šaten do bazénu Bartoloměj prořval - neznal to tu, viděl tu nějaké malé děti a vůbec. Ovšem jak uviděl vodu, tak roztál. Nejprve jsme plavali v dětském bazénku - ten má asi 27 stupňů. Hrozně se mu líbilo, když jsme s ním kroužili ve vodě a přeplavávali z jednoho břehu na druhý. Pak jsme se asi po 10 minutách, když už se začal klepat, přesunuli do vířivky s krásnými 32,2 stupni Celsia. Bylo tam málo lidí, takže jsme tam taky vydrželi docela dlouho. Další stupeň zábavy představovalo dětské brouzdaliště a dětská vířivka, kde bylo skoro 33 C. Tam Bárt dokonce vyzkoušel i skluzavku. Ještě jednou vířivka a po třičtvrtě hodině jsme opět s křikem a pláčem opustili bazén. Zdá se tedy, že s výjimkou těch přesunů sem a tam, se bude v bazénu Bártovi líbit, takže tuto aktivitu asi zařadíme do pravidelného programu:-) A třeba i uděláme nějaké fotky.

Mimochodem - Bartoloměj měl po koupání takový hlad, že snědl kaši asi ze dvou deci:-) A usnul už v osm hodin, hurá.

Jo a ještě jedno číslo do statistiky, momentálně Bárt váží cca 10,82 kg. A už třetí den usíná u alba Smetana skupiny Tata bojs (akustický výběr nahraný s korejskými dívčím Ahn Triem).

Nové dovednosti: Bárt se naučil novou věc s pračkou - už ji umí nejen otvírat a vyndavat z ní mokré prádlo, už ji umí i vypínat uprostřed běhu. To je Vám ale pěkný zvuk... Takže kdy budeme prát, to teda vážně nevím... Ovšem jeden nový zábavný prvek jsme s pračkou včera objevili - nějakou záhadou zůstalo v pračce po praní trochu vody (není to záhada, těsně před koncem praní, při vypouštění vody, vypadly pojistky a já už jsem se na to vybodla), Bartoloměj to objevil a strávil asi půl hodiny cácháním se v pračce, točením bubnu a cákáním. Moc pěkné, vzhledem ke zbytku pracího prášku jsme měli doma nejvoňavějšího kluka ze sídliště:-) Jo a taky umí otevřít dveře do koupelny - a protože nemají zvenčí zámek, máme problém. Zatím to řeším stavěním dřevěných těžkých schůdků před dveře koupelny, ale až ho napadne je odstrčit...

A ještě jeden poznatek - víte, co známená zkratka ŠNR? No přece: Šťastný nový rok!:-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky