Aktivity kolem Willíka - 13.10.2008

Včera máma řešila spoustu věcí kolem Williamsova syndromu a Willíka - pondělí 13.10.08.

Ráno vyrazila máma do liberecke Rané péče na přednášku o Baby signs.  Bylo to spojeno s Klubem rodicu, coz bylo take hodne zajimave, zvlast, kdyz tam mama potkala maminku sestileteho kluka se stejnou diagnozou. Pry prijedou na setkani Willika do Krkonoš, tak se už na nového kámoše těším. Co ale mámu vůbec nepotěšilo bylo zjištění, že tenhle Davídek stále ještě nemluví... Takže se možná začneme opravdu pořadně učit batolecí znaky, protože kdybych měl ještě 4 roky nemluvit, tak se z toho máma s tátou asi zblázní... Asi tu sadu dostanu od babiček k vánocům...

Dr. Janciková nám sehnala zubaře - tak jen co se vrátíme od babičky, budeme mu volat (chci to vidět). A dostali jsme od ní náměty na strukturované učení, mámě nejak docházejí nápady.

Cestou domů máma koupila dva masážní míčky na orofaciální stimulaci, jeden z nich se jmenuje rehabilitační ježek (a 45 Kc) - moc se mi to nelíbí, že bych ho chtěl mít na obličejí? Ne, budu se bránit...

Odpoledne pak máma dala dohromady Willíkův občasník, včetně editace a zalomení, a poslala ho k připomínkám doktorce, Hankám a Olze. Mají na to 14 dní, pak to musíme dát někde vytisknout, aby se to stihlo do setkání v Krkonoších.

Přes ICQ se máma včera bavila s Poldou - Tomáš prý nedostal ZTP, rozhodnutí padlo od stolu, přičemž na Slovensku mají s touhle diagnozou ZTP všichni. No my se do boje s úředním šimlem asi hned tak nepustíme... A večer pak byla na ICQ i s Veronikou z Prahy - je pořád nějak v depresi...  Nikolas teď nějak špatně jí a špatně spí... Aspoň jim ale máma zaktualizovala adresu a profil na Willíkovi - mají novou doménu www.kratinovi.cz. Při té příležitosti mi na stránce přibyla návštěvní kniha.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Set piktogramů - nežádoucí chování

Set piktogramů - aktivity do školky